Rakije i Sadnice

Za proizvodnju domaćih rakija koristi se voće iz sopstvenih voćnjaka: jabučnjaka, šljivika i rodnih zasada kajsija i dunja. Velika pažnja posvećuje se zdravom uzagoju voća, tradicionalnim i iskustveno proverenim metodama vrenja i pečenja kvalitenih prirodnih rakija. Naša rakija peče se u starinskom bakarnom kazanu, vrhunske zanatske izrade, načinjenom 1937. godine. Samo zdravi plodovi voća se usitnjavaju, spremaju u sudove za odležavanje do vrenja. Gotova komina se putem pečenja i prepicanja pretvara u destilat alkohola koji će se pravilnim postupkom odležavanja u hrastovim ili drugim odgovajućim buradima pretvoriti u božanske kapi prirodne voćne rakije "Salaška zora". "Salaška zora" je zajedničko ime za najkvalitetnije prirodne voćne rakije od dunje, jabuke, kajsije i šljive.
    Naše rakije su stare najmanje dve godine, imaju sertifikat Novosadskog Tehnološkog fakulteta, bar-kod i plaćene akcize. Isporučujemo ih u originalnom pakovanju od 7 dl.

Prilikom svog prvog ocenjivanja, na Novosadskom Sajmu 2005. godine, "Salaška zora", prirodna rakija od dunje, osvojila je srebrnu medalju.

Babin SALAŠ raspolaže sopstvenim matičnjacima raznih voćnih vrsta i sorti. Raspolaže sopstvenim matičnjacima vegetativne i generativne podloge.
U sklopu Babinog salaša nalazi se ogledna parcela pod zasadima: jabuke, šljive, kajsije, kruške itd. Pored proizvodnje i prodaje sadnica, Babin salaš pruža Vam mogućnost projektovanja zasada i pružanja svih vrsta stručne pomoći u voćarskoj proizvodnji.